Home    Bachbloesemremedies   Remedies mensen  Bachbloesemremedie zelf samenstellen 30ml
Bachbloesemremedie zelf samenstellen 30ml

Bachbloesemremedie zelf samenstellen 30ml


Hieronder staan alle Bachbloesemremedies omschreven waaruit u een keuze kunt maken.
Lees rustig alles door en schrijf de nummers op die u aanspreken. Hieruit kunt u dan uw keuze maken.


€ 12.50
Artikelcode: BachEigenremedie

Bachbloesemremedie zelf samenstellen  30ml


 

Heeft u liever persoonlijk advies en begeleiding dan kunt u dit ook aanvragen via " Persoonlijk advies "
U ontvangt dan een vragen formulier en hieruit maak ik dan een persoonlijke remedie.
Indien u alleen twijfelt over 2 remedies die nauw bij elkaar liggen, maar voor de rest geen begeleiding wilt kunt u mij mailen daarover
info@levensbloem-online.nl*********         U kunt maximaal 7 remedies samenvoegen         ******Remedie nr.
Voor volwassenen en kinderen

Voor dieren

Groep 1: Angst en paniek - Je zorgen overwinnen
2
Deze remedie is voor vage, onbekende angsten, zoals nare voorgevoelens, nachtmerries, angst voor geesten enz. Je kunt de angst niet echt benoemen, maar ze is er wel.
Deze remedie kan je helpen die angstgevoelens beter te beheersen en rustiger te blijven.

Dieren met vage, onverklaarbare angsten voor niet-aanwijsbare oorzaken. Deze dieren kunnen van angst trillen, hijgen of braken zonder dat een eigenaar weet waarom.
6
Voor als u last heeft van veel emoties en moeite heeft deze in de hand te houden. Dit kan dan tot uiting komen in een woede aanval of driftbuien.
Deze remedie kan helpen om de emoties beter onder controle te houden en innerlijk ook kalm te blijven.
Dieren die dwangmatig handelingen verrichten die gebaseerd zijn op angst. Ze staan onder hevige spanning en zijn psychisch overbelast. Dit kan tot uitdrukking komen in aanvallen van angst-agressie
20
Alles waar je een angst voor hebt en wat ook benoembaar is, dus bijvoorbeeld angst voor spinnen of honden. Maar ook te gebruiken bij nervositeit, verlegenheid, stotteren enz.
Deze remedie kan helpen meer moed te krijgen om de uitdaging aan te gaan. Je leert voor jezelf op te komen en geeft meer zelfvertrouwen.

Dieren die angst vertonen voor een bekende oorzaak. Deze dieren trekken zich vaak terug, zonderen zich af in groepsverband, tenzij ze bescherming krijgen van de eigenaar of een soortgenoot.
25
Je bent heel erg bezorgd om anderen, bijvoorbeeld de overbezorgde moeder. Bang dat anderen wat overkomt en daartegen probeer je ze te beschermen.
Deze remedie kan helpen anderen vrij te laten en minder bezorgd te zijn.

Angst voor de veiligheid van anderen. Verlatingsangst.  Komt ook vaak voor bij zogende dieren, bij dieren die een duidelijke taak hebben of bij dieren die hun eigenaar overmatig beschermen. De angst kan obsessief zijn.

26
Pure paniek, verstijfd van schrik om iets wat er gebeurd is. Kan bijvoorbeeld na een ongeluk zijn of een traumatische ervaring.
Deze remedie kan helpen minder schrikachtig te zijn en kalm te blijven.
Dieren  die angstig, schrikkerig en paniekerig zijn en dan niet meer in staat zijn de situatie meester te kunnen zijn. Ongecontroleerde reacties en acute angsttoestanden.


Groep 2: Onzekerheid - Leer jezelf kennen
5
Voor de eeuwige twijfelaar, doe ik het wel goed? Vaak bevestiging vragen aan andere, antwoorden zoeken in boeken omdat men niet gelooft in eigen kunnen.
Deze remedie kan helpen om vertrouwen te hebben in zichzelf en eigen besluiten.

Dieren die steeds bevestiging zoeken omdat ze geen vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. Kunnen bezitterig overkomen.
19
Geen zelfvertrouwen, last van faalangst, denkend dat je het niet kan, snel emotioneel.
Deze remedie kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en geloof in eigen kunne
Deze dieren ontbreekt het aan zelfvertrouwen en leven in hun eigen wereldje. Ze kennen niet het diergevoel dat soortgenoten hebben. Het zijn bescheiden dieren die zich afwachtend opstellen.
28
Twijfelt tussen 2 mogelijkheden, kan niet kiezen. Je kunt er zelfs misselijk van worden, omdat je zoveel moeite hebt met kiezen. Want je weet niet wat de beste keuze is.
Deze remedie kan helpen geestelijk en lichamelijk evenwichtiger te worden en besluitvaardiger.

Dieren met wisselende stemmingen. Onzeker en onevenwichtig. Ze zijn onvoorspelbaar en hebben moeite met het nemen van beslissingen.
36
Je weet niet goed wat je wilt, kan niet kiezen welke richting je op wilt in het leven en dit zorgt voor frustratie en ontevredenheid over jezelf. Je hebt het gevoel dat kostbare tijd aan je voorbij gaat door de besluiteloosheid. Je hebt al verschillende dingen gedaan, maar raakte daar snel op uitgekeken.
Deze remedie kan helpen om je talenten beter te gaan zien, waardoor je een duidelijker keuze kunt gaan maken.
Enthousiast, nieuwsgierig maar raakt snel verveeld als het de zaken goed onder de knie heeft. Heeft continue nieuwe uitdagingen nodig anders gaat hij er zelf naar op zoek. Kunnen neerslachtig overkomen als ze geremd worden in hun ontwikkeling. Lijkt alsof ze zijn blijven hangen in de puberteitsfase.

Groep 3: Onvoldoende in het hier en nu - Bij de dag leven.
7
Je hebt het gevoel steeds dezelfde fouten te maken en kunt ongeconcentreerd en slordig te werk gaan. Je vergeet ook vaak dingen omdat je gedachten ergens anders zijn.
Deze remedie kan helpen om geconcentreerde te werken en te leren van je ervaringen zodat je de fouten niet nogmaals hoeft te maken.


Dit dier blijft fouten maken, lijkt niet te leren. Haastige, onverschillige dieren die vaak wel beschikken over een behoorlijke dosis energie

9
Je bent vaak dromerig en afwezig. Je leeft in je eigen wereld en voelt je vaak niet thuis in deze wereld. Je kunt depressief zijn en zelfs (soms) geen zin hebben in dit leven.
Deze remedie kan helpen om meer in het hier en nu te zijn, meer zin in het leven te krijgen.
Dieren die teruggetrokken en afwezig zijn. Daarnaast zijn deze dieren verminderd actief en onverschillig in de reacties die ze geven. He ontbreekt deze dieren aan kracht om adequaat te reageren.
16
Je verlangt vaak naar het verleden waarin het beter leek te zijn. Je hebt moeite om het oude los te laten en kunt moeilijk iets weggooien. Je denkt vaak aan het verleden en hebt moeite met waar je nu bent.
Deze remedie kan je helpen om het verleden als een basis te zien voor nu en je toekomst. Je kunt hierdoor het verleden een mooi plekje geven en loslaten.

Dieren die kampen met problemen en veranderingen uit het verleden. Ze geven vaakt trage of late reacties. Langzaamaan trekken deze dieren zich terug,

23
Je voelt je totaal uitgeput en leeg van binnen. Geestelijk en lichamelijk ben je op.
Vaak ontstaat zoiets na een ziekte of een stressperiode op het werk.
Deze remedie kan helpen om de energie weer terug te laten komen.
Deze dieren zijn compleet op en willen het liefst alleen nog maar slapen. Ze zijn zowel fysiek als lichamelijk helemaal uitgeput. Het dier heeft geen intresse meer en is niet goed in staat te reageren op prikkels.
37
Je bent moeilijk te motiveren en soms zelfs apatisch. Je klaagt er niet over, maar het interesseert je echt niets meer. Je gedrag is erg passief en je berust je in je situatie.
Deze remedie kan helpen om weer levenslustig te worden en actief in het leven te staan.

Deze dieren nemen weinig initiatief, berusten zich in de situatie Het dier straalt een triestheid uit.Hebben moeite om de levensenergie in zich op te nemen.
35
Je blijft maar denken en kan dit niet stoppen. Je piekert een hoop en hebt vaak hoofdpijn. Steeds komt hetzelfde maar weer naarboven.
Deze remedie kan helpen om die negatieve gedachten kwijt te raken en weer helderder te denken.
Intelligente, slimme dieren die moeite hebben om geconcentreerd te blijven. Heeft tegenstrijdige reacties en heeft moeite om 'duidelijk' over te komen op zijn eigenaar of soortgenoten. Moeten nieuwe ervaringen even voor zichzelf verwerken door rust te nemen.

Groep 4: Eenzaamheid - Contact maken met anderen
14
Je hebt het veel over jezelf en anderen kunnen je egocentrisch vinden. Je praat veel en kunt moeilijk alleen zijn. Ook ben je regelmatig bezorgd over jezelf omdat je denkt een bepaalde ziekte te hebben.
Deze remedie kan je helpen om niet meer zo gericht te zijn alleen op jezelf, je hebt andere mensen minder nodig en kunt ook een luisterend oor bieden aan anderen.


Dieren die of heel ingetogen en zich in een hoekje terugtrekken of dieren die zeer extravert zijn en fysiek opdringerig zijn. In beide gevallen is eenzaamheid de oorzaak.  Ze hunkeren naar aandacht.
18
Je bent regelmatig ongeduldig en je kunt je ergeren aan de "sloomheid" van anderen. Je kunt snel boos worden en gespannen zijn. Je vindt dat je het beter zelf kunt doen, want dan gaat het sneller.
Deze remedie kan helpen meer geduld te hebben en te accepteren dat iedereen het op zijn eigen tempo doet.

Dieren die geestelijk gespannen zijn en lijken te handelen zonder na te denken. Ze zijn zeer actief, ongeduldig, kunnen situaties niet goed inschatten door geestelijke spanningen.
27
Je kunt erg streng zijn voor jezelf en wilt een voorbeeld zijn voor anderen. Je houdt je aan je verplichtingen en verantwoordelijkheden en wil daar niet flexibel in zijn.
Deze remedie kan helpen om minder streng te zijn voor jezelf en meer te gaan genieten van het leven zoals het komt.
Verstarde dieren die vasthouden aan vaste rituelen en niet buigzaam zijn. Raakt van slag als deze gewoonte's of rituelen verstoord worden.
34
Je kunt je nogal afstandelijk en gereserveerd gedragen. Je wilt graag alleen zijn, maar voelt je wel eenzaam. Je hebt moeite met aanrakingen.
Deze remedie kan helpen om meer open te staan voor anderen en meer een verbinding met hun te krijgen.

Dieren die afstandelijk zijn en waarmee de eigenaar moeilijk een echte band mee krijgt. De gereserveerde houding van deze dieren verhult de trots die ze in zich dragen.


Groep 5: Overgevoelig voor invloeden en ideeën - Bij jezelf blijven.
1
Je hebt zorgen die je liever voor jezelf houdt. Voor de buitenwereld lijkt het alsof je alles onder controle hebt en een leuk leven leidt, maar van binnen voel je verdriet.
Deze remedie kan helpen om jezelf meer te laten zien zoals je bent. Je durft de confrontatie aan te gaan met datgene wat voor het verdriet zorgt

Vriendelijke dieren mer verborgen zorgen die hun spanningen niet makkelijk laten blijken. Zenuwtrekken en huidirritatie ter compensering van hun zielenpijn.
4
Je laat je makkelijk beïnvloeden door anderen en hebt het gevoel dat anderen over je heen lopen. Je kunt moeilijk (of helemaal niet) nee zeggen en denkt dat je je altijd dienstbaar op moet stellen voor anderen ook al gaat het tenkoste van jezelf.
Deze remedie kan helpen om je assertiever te maken en meer voor jezelf op te komen. Je mag je eigen levenspad volgen
Zeer onderdanige die die vaak het onderspit delven. Het dier incasseert dit zonder morren. Het lijkt geen eigen wil te hebben.

15
Je voelt haat, boosheid en jaloezie tegenover anderen. Zij hebben iets wat jij ook wilt of je ziet het als een bedreiging voor je eigen positie.
Deze remedie kan helpen om je liefdevoller te maken en het anderen ook te gunnen wat zij hebben.

Bezitterige, overmatig beschermende, soms driftige dieren. Ze kunnen flijnk snauwen en uitvallen bij het minste of geringste. Deze dieren komen zenuwachtig en prikkelbaar over.

33
Deze remedie is perfect als je veranderingen wilt hebben in je leven, het helpt het verbreken van oude patronen. Bijvoorbeeld bij een scheiding. Ook geschikt als je een nieuwe fase ingaat in je leven en deze soepeler wilt laten verlopen, bijvoorbeeld na een bevalling of een nieuwe baan.
Bij dieren die kampen met lichamelijke en psychische onevenwichtigheden door veranderingen. De oorzaak is gelegen in onzekerheid en onbalans.

Groep 6: Somber en moedeloos - Hoop en geluk vinden.
10
Je let vaak op details en je kunt erg perfectionistisch zijn. Deze remedie is een reiniger onder de Bachbloesems. Het kan helpen bij smetvrees, schaamte over eigen lichaam en huidproblemen.

Onbeduidende aspecten van het dagelijkse leven geven dit dier per direct spanning. Ze zijn vaak ziek. Ze krabben, likken en plukken zichzelf. Kan ook gebruikt worden als het dier lange tijd medicijnen (heeft) gebruikt om te helpen het lichaam te "reinigen" van de afvalstoffen.
11
Je hebt het gevoel dat je tekort schiet en je voelt je uitgeput. Je kent je verantwoordelijkheden, maar kunt het gewoon even niet meer aan.
Deze remedie kan je helpen m het leven weer aan te kunnen en dat je niet meer opziet tegen de werkzaamheden.
Normaal sterke dieren die door verzwakking uitgeput zijn geraakt. Ze zijn overbelast geraakt van hun taken. Het dier krijgt lichamelijk het signaal dat er gas terug genomen dient te worden.
12
Je voelt je pessimistisch, maar je weet de reden hiervoor. Je voelt je ontmoedigd na een tegenslag en ziet even niet meer in hoe het nu verder moet.
Deze remedie kan je helpen om weer positiever te worden en weer hoop te krijgen.

Depressieve dieren met een duidelijke oorzaak. Onzeker Ze komen moedeloos en zorgelijk over.
13
Je bent echt alle hoop verloren voor de toekomst, je ziet het gewoon niet meer zitten en heb er ook geen vertrouwen meer in.
Deze remedie kan je helpen om de situatie anders te gaan bekijken en toch hoop te hebben voor een betere toekomst.
Deze dieren hebben de moed opgegeven en hebben vaak verankeringen van chronische ziekten in hun lichaam. De dieren ondergaan gelaten en berustend hun lot
17
Je bent mentaal moe. Je wordt al moe als je eraan denkt en stelt werk uit. Je hebt er gewoon even geen zin meer in.
Deze remedie kan je helpen om weer gemotiveerd te gaan voelen. Je stelt je werk niet langer uit en krijgt meer energie en zin in het leven.
Dieren die mentaal uitgeput zijn, moe van de dagelijkse sleur. Ze gedragen zich suffig en uiten hun verveling met een een dwangmatig gedrag.
21
Je voelt je depressief maar weet hier niet de reden voor. Je kunt sterk de behoefte voelen om te huilen, gewoon omdat je je zo ellendig voelt. Je voelt je neerslachtig en somber van binnen en kan er maar niet achter komen waarom je je zo voelt.
Deze remedie kan je helpen om dat depressieve gevoel te laten verdwijnen waardoor je de toekomst weer vreugdevoller zult zien.
Het dier is depressief of kampt met energiegebrek door een onbekende reen. Ze voelen zich vaak beroerd zonder dat duidelijk is waar het aan ligt. Soms gaat het eventjes goed en dan is het ineens weer mis.
22
Je bent over je eigen grenzen heen gegaan. Normaal gesproken ben je een harde werker en je neemt je verantwoordelijkheden zeer serieus, maar nu ben je te ver gegaan en bent doodop van binnen. Je baalt er nu van, want je kunt je werk nu niet afkrijgen en je moet nog zoveel doen.
Deze remedie kan je helpen om hier een balans in te vinden, je leert te luisteren naar de signalen van je lichaam om op tijd te stoppen voordat het te laat is
Deze dieren houden de schijn op dat alles goed gaat. Ze zijn teneergeslagen, maar strijden en blijven doorzetten. Ze zijn inwendig moedeloos, maar geven niet op.
24
Je verwijt jezelf dingen en vindt soms dat je zelfs niet eens mag bestaan. Je stelt hoge eisen aan jezelf en kunt jezelf moeilijk vergeven. Je voelt weinig eigenliefde.
Deze remedie kan je helpen om jezelf meer te waarderen zoals je bent, dat je er mag zijn zoals je bent en fouten mag maken.
Deze dieren tonen schuldbeself in de vorm van aangeleerd gedrag van dien aard. Deze dieren vertonen daarnaast stress-signalen en automutileren. Ze ervaren straf op een gegeven moment als beloning.

29
Je hebt een zwaar trauma meegemaakt en voelt een groot verdriet hierover. Het beïnvloedt nog iedere dag je leven en je blijft hierin hangen. Bijvoorbeeld na het verlies van een dierbare.
Deze remedie kan je helpen om het trauma te verwerken en een gevoel van troost te vinden.
Dieren die kampen met de gevolgen van traumatische, schrikaanjagende of verdrietige ervaringen die recentelijk of in het verleden hebben plaats gevonden.
30
Je voelt je geestelijk wanhopig en ziet echt geen toekomst meer voor jezelf. Je bent ernstig depressief en de wanhoop nabij.
Deze remedie kan je ondersteunen in het proces om uit de depressie te komen en weer vertrouwen te krijgen in een betere toekomst.
Dieren die de wanhoop nabij zijn en toch blijven functioneren om te overleven. Dieren die in dusdanig barre omstandigheden verkeerden of die hun jongen niet meer mogen zien en totaal wanhopig zijn.
38
Je voelt je boos, zelfs kwaad, maar slikt dit in, houdt dit binnen.  Je voelt je verbitterd en hebt last van zelfmedelijden. Je voelt je niet rechtvaardig behandeld.
Deze remedie kan je helpen om dat gevoel los te laten zodat je het positiever gaat zien en gaat vergeven. Je maakt je eigen toekomst en voelt je geen slachtoffer meer.
Onverschillig, veeleisende dieren die wat verbitterd overkomen. De toestand is meestal chronisch en het dier komt verongelijkt over. De situatie oogt treurig, want het dier is niet in staat vertrouwen te hebben.

Groep 7: Overbezorgd voor welzijn van anderen - Leven en laten leven.
3
Je komt onverdraagzaam, oordelend en kritisch over voor anderen. Je kijkt ook vaak op mensen neer en vindt ze vaak dom. Je houdt niet van veranderingen en kunt erg perfectionistisch zijn.
Deze remedie kan je helpen om toleranter te worden tegenover anderen, hun goede kanten te zien.

Intolerante dieren die op mensen onverdraagzaam overkomen. De superieure houding die deze dieren aannemen is kenmerkend. (dominant) Onderliggend hieraan zijn innelijke spanningen, maar dat valt niet altijd goed op.
8
Je hebt moeite met alleen zijn en kan bezitterig overkomen. Je hebt ook vaak last van zelfmedelijden. Je verwacht ook altijd wat terug als je wat geeft in plaats van gewoon te geven uit liefde.
Deze remedie kan je helpen om zorgzaam te zijn voor anderen zonder er iets terug voor te verwachten. Je wordt minder bezitterig en laat mensen zijn zoals ze zijn.

Dieren die veel aandacht nodig hebben en blij zijn emt zowel positieve als negatieve aandacht. Ze zijn extreem bezitterig. Kan met een liefdeloos verleden te maken hebben.
31
Je wilt graag mensen overtuigen van je mening. Je kunt je erg druk gedragen omdat je zo enthousiast bent over wat je doet. Je houdt ervan om een discussie te voeren.
Deze remedie kan je helpen om andermans mening ook te accepteren en ze niet jouw mening op te dringen. Het helpt om toleranter te worden wat minder spanning met zich meebrengt.

Overijverige, nerveuze en onrustige dieren die hun eigenaar vaak tot wanhoop drijft. Ze verspillen veel energie zijn niet zelden betrokken in conflictsituaties.
32
Je kunt je erg bazig gedragen en tolereert eigenlijk geen tegenspraak. Je vindt dat je altijd gelijk hebt en vindt dat iedereen maar moet luisteren naar wat jij zegt.
Deze remedie kan je helpen om een goede inspirerende leider te worden voor anderen. Je kunt je boodschap op een natuurlijke manier overbrengen zonder dwang.
Dieren met leidinggevende capaciteiten die niet goed tot ontwikkeling zijn gekomen of situaties waarbij er sprake is van verziekte machtverhoudingen. Deze dieren kunnen flink door het lint gaan en vechten.